Меню

THE GLENLIVET
ОРИГИНАЛЕН ПО ТРАДИЦИЯ

В The Glenlivet се стремим да развиваме света на сингъл малц уискито.
По традиция ние нарушаваме традицията, като правим нещата по различен начин и определяме нови стандарти.
Така е откакто нашият основател Джордж Смит създаде своето уиски преди повече от 200 години.The Glenlivet 12 Y.O. Licensed Dram 700ml.
77,99 лв.
Изчерпан
Уиски The Glenlivet Founder's Reserve | eDrinks.bg
54,98 лв.
Уиски The Glenlivet 12 Y.O. | eDrinks.bg
65,50 лв.
Уиски The Glenlivet 15 Y.O. | eDrinks.bg
91,24 лв.
Изчерпан
The Glenlivet Nàdurra Oloroso 700ml.
78,98 лв.
Изчерпан
Уиски The Glenlivet 18 Y.O. | eDrinks.bg
136,30 лв.
Изчерпан
Уиски The Glenlivet 25 Y.O. | eDrinks.bg
606,31 лв.
Изчерпан

История на Гленливет

През 1824 година, Джордж Смит създава първата лицензирана дестилерия в Speyside, в областта Glenlivet, и с нея уникалния вкус на своето едномалцово, обогатено с плодови и флорални нотки уиски. Дълги години Джордж Смит се бори със своите имитатори, които използват името The Glenlivet, за да продават своите продукти.

Борбата приключва успешно през 1884, когато съдът отсъжда, че право да ползва марката The Glenlivet има само Джордж Смит. Oт своето създаване дестилерията спира да работи единствено по време на Втората световна война, като не прекъсва дори по времето на Голямата депресия, и вече близо 200 години произвежда едно от най-популярните сингъл малц уискита. The Glenlivet е и първото едномалцово уиски представено в САЩ след Сухия режим. Не е чудно, че това е един от най-продаваните скочове в САЩ и в момента.


С всяка една бутилка ставате част от 200-годишна история! 


Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки