Меню
The Singleton of Dufftown

THE SINGLETON OF DUFFTOWN
СЪЗДАДЕН С ЛЮБОВ КЪМ ВКУСА

Отново сме в Спейсайд, обхващащ териториите на север към град Елгин, Ротес в средата,
Кийт на изток, а на юг е столицата на региона и градът с името на уискито пред нас The Singleton of Dufftown.The Singleton of Dufftown 12 Y.O. 700ml.
61,99 лв.
The Singleton of Dufftown 18 Y.O. 700ml.
149,99 лв.

За Сингълтън

Лесно би било да се каже, че стилът на уискитата от региона се характеризира с това да произвежда плодови и ароматни уискита с добре интегрирано влияние на дъб, никакъв или едва забележим пушек и нерядко с вкус, повлиян от шери бъчвите. Отвъд тези характеристики, не вярвам, че Спейсайд би се подчинил на строго определен стил, най-малкото поради факта, че дестилериите са над 50 и е трудно да се поддържа консистентност. Вероятно самият профил е формиран от разнообразието, но има нещо, което ни кара да се връщаме в тази свещена зона. Има един осезаем нюанс, който обединява всички и какъвто и да е той, изглежда ни харесва.

Питър Макензи основава Dufftown Distillery през 1896 година в пика на уиски бума в Шотландия. За съжаление успехът на начинаещия скоро изтекъл. Три години след присъединяването към алкохолния бизнес, шотландския пазар бил в колапс, принуждавайки дестилериите да изнасят уискито си зад граница. Макензи и синовете му бързо се обърнали към жадния американски пазар. Качествата на скоча от тяхната дестилерия им помогнало да имат преуспяващ бизнес дори по времето на сухия режим. Поради това те се присъединяват към ексклузивния клуб със само 15 от общо 159 дестилерии от Шотландия, които продължават да оперират след отмяната му през 1933та година.

В края на 19ти век няколко дестилерии са си съперничили за оскъдни водни източници. Легенди разказват как потока на един артезиански извор наречен Джокс Уел от възвишенията Конвал Хилс бил многократно отклоняван от съперничещи си мениджъри, които сменяли посоката на водата към своите имоти посред нощ. Днес, Дъфтан все още използва вода от същия водоизточник.


Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки