Меню

Agrapart

През 1894 г. Артур Аграпарт основава семейната изба, която в бъдеще ще стане известна като Champagne Agrapart & Fils. Имението е издържало на много бури в историята си, включително Първата световна война, икономическата депресия и германската окупация по време на Втората световна война, които опустошават запасите от милиони бутилки в целия регион. През 50-те години внукът на Артур, Пиер си поставя за цел да възстанови семейния бизнес, произвеждайки качествени вина, без да следва търговските тенденции.
Избата се намира в Гранд Кру региона на село Авиз, известен със своите шардоне кювета. Обработват се 10 хектара от около 60 различни лозови парцела в Кот дьо Блан, включващи Огер, Крамант, Уари и Авиз. Те предпочитат да не етикетират своите лозарски методи като стопанисват, използвайки само хомеопатични средства за обработка на насажденията, компост и органична тор. Контролът върху качеството им се дължи на ръчно бране, селектиране и използване на натурални дрожди по време на ферментацията. Вината зреят върху утайките за продължителен период от време и след това се поставят, както в неръждаема стомана, така и в неутрални дъбови бъчви - последното е рядкост в Шампан. Всички вина се бутилират нерафинирани и нефилтрирани.
Днес синовете на Пиер, Паскал и Фабрис следват примера му, все още отглеждат собствените си лозя край престижния Кот де Блан, като сами смесват и бутилират вината. Семейство Аграпарт е пример за производството на ръчно изработени вина, като се стреми да разкрие индивидуалността на всеки тероар.

Марки

Ценови диапазон

Agrapart

През 1894 г. Артур Аграпарт основава семейната изба, която в бъдеще ще стане известна като Champagne Agrapart & Fils. Имението е издържало на много бури в историята си, включително Първата световна война, икономическата депресия и германската окупация по време на Втората световна война, които опустошават запасите от милиони бутилки в целия регион. През 50-те години внукът на Артур, Пиер си поставя за цел да възстанови семейния бизнес, произвеждайки качествени вина, без да следва търговските тенденции. Избата се намира в Гранд Кру региона на село Авиз, известен със своите шардоне кювета. Обработват се 10 хектара от около 60 различни лозови парцела в Кот дьо Блан, включващи Огер, Крамант, Уари и Авиз. Те предпочитат да не етикетират своите лозарски методи като стопанисват, използвайки само хомеопатични средства за обработка на насажденията, компост и органична тор. Контролът върху качеството им се дължи на ръчно бране, селектиране и използване на натурални дрожди по време на ферментацията. Вината зреят върху утайките за продължителен период от време и след това се поставят, както в неръждаема стомана, така и в неутрални дъбови бъчви - последното е рядкост в Шампан. Всички вина се бутилират нерафинирани и нефилтрирани. Днес синовете на Пиер, Паскал и Фабрис следват примера му, все още отглеждат собствените си лозя край престижния Кот де Блан, като сами смесват и бутилират вината. Семейство Аграпарт е пример за производството на ръчно изработени вина, като се стреми да разкрие индивидуалността на всеки тероар.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки