Меню

Alvaro Palacios

Ако някой въплъщава духа на "Новата Испания", това е Алваро Паласиос. Неговото L'Ermita се счита за еднo от двете най-важни испански вина на съвремието. Едно от девет деца на собствениците на уважаваната изба Palacios Remondo Estate, Алваро изучава Енология в Бордо, работейки за Петрус.
Изба Palacios Remondo Estate и лозята ѝ се намират върху високи възвишения в източната част на региона Риоха Ориентал. В исторически план, доминиращият червен сорт на региона е Гренаш, докато Темпранийо и белия сорт Виура играят поддържащи роли. Завръщайки се от Франция, Алваро може да се върне към опита и сигурността на семейната изба. Но през 80те години на миналия век той бива привлечен към изоставените древни лозя на Приорат. Разположен на 60 километра от Барселона, Приорат е бил един от най-важните винарски региони на Испания преди филоксерата. През 1990 г. Алваро засажда първите си лозя Finca Dofi. По-късно, през 1993 г. той открива считаната в днешно време за перла в короната на Приорат местност, разположена на североизток и засята със сорт Гренаш от началото на 20ти век, която ще нарече “L’Ermita”. В превод името означава малък параклис, който стои на върха на хълма. Винените критици откриват и започват да възхваляват L’Ermita през 1995 г. От тогава до ден днешен интересът към виното не стихва. Но Алваро бива обсебен от друг отдалечен регион с огромен потенциал: Биерзо, в далечната северозападна Испания. Биерзо съдържа всички компоненти за направата на чудесно вино: невероятно стръмни хълмове, отличителен тероар и най-важното, древни лозя засяти с Менсия, уникален червен сорт, донесен в Испания от френски поклонници през Средновековието. Така през 1998 г. Алваро и неговият племенник Рикардо Перез създават Descendientes de J. Palacios, кръстен на бащата на Алваро.
Алваро Паласиос е дълбоко отдаден на органичното лозарство и естествените практики във винопроизводството. Всички вина са нефилтрирани и се изполват органични торове. Към вината не се добавят екзогенни дрожди или комерсиални смеси, а сулфитите се поддържат на минимални нива.
През 2015 г. Алваро Паласиос бива обявен за „Човек на годината“ в престижната класация на списание Decanter.

Марки

Ценови диапазон

Alvaro Palacios

Ако някой въплъщава духа на "Новата Испания", това е Алваро Паласиос. Неговото L'Ermita се счита за еднo от двете най-важни испански вина на съвремието. Едно от девет деца на собствениците на уважаваната изба Palacios Remondo Estate, Алваро изучава Енология в Бордо, работейки за Петрус. Изба Palacios Remondo Estate и лозята ѝ се намират върху високи възвишения в източната част на региона Риоха Ориентал. В исторически план, доминиращият червен сорт на региона е Гренаш, докато Темпранийо и белия сорт Виура играят поддържащи роли. Завръщайки се от Франция, Алваро може да се върне към опита и сигурността на семейната изба. Но през 80те години на миналия век той бива привлечен към изоставените древни лозя на Приорат. Разположен на 60 километра от Барселона, Приорат е бил един от най-важните винарски региони на Испания преди филоксерата. През 1990 г. Алваро засажда първите си лозя Finca Dofi. По-късно, през 1993 г. той открива считаната в днешно време за перла в короната на Приорат местност, разположена на североизток и засята със сорт Гренаш от началото на 20ти век, която ще нарече “L’Ermita”. В превод името означава малък параклис, който стои на върха на хълма. Винените критици откриват и започват да възхваляват L’Ermita през 1995 г. От тогава до ден днешен интересът към виното не стихва. Но Алваро бива обсебен от друг отдалечен регион с огромен потенциал: Биерзо, в далечната северозападна Испания. Биерзо съдържа всички компоненти за направата на чудесно вино: невероятно стръмни хълмове, отличителен тероар и най-важното, древни лозя засяти с Менсия, уникален червен сорт, донесен в Испания от френски поклонници през Средновековието. Така през 1998 г. Алваро и неговият племенник Рикардо Перез създават Descendientes de J. Palacios, кръстен на бащата на Алваро. Алваро Паласиос е дълбоко отдаден на органичното лозарство и естествените практики във винопроизводството. Всички вина са нефилтрирани и се изполват органични торове. Към вината не се добавят екзогенни дрожди или комерсиални смеси, а сулфитите се поддържат на минимални нива. През 2015 г. Алваро Паласиос бива обявен за „Човек на годината“ в престижната класация на списание Decanter.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки