Меню

Cheateau Musar

През 1930 г., само на 20 години, Гастон Хочар основава Шато Мусар, вдъхновен от древната ливанска традиция във винопроизводството и пътуванията си в Бордо.
Шато Мусар е първият производител в Ливан, получил органичен сертификат за лозята си през 2006 г.
Повечето от тях са разположени в долината Бекаа, между две планински вериги, успоредни на средиземноморското крайбрежие на Ливан. Лозя се култивират в този регион от поне 6000 години. Финикийците, пренасят насаждения и вино от Библос във всички райони на Средиземно море. Обградена от заснежени планини и сгушена на 1000 метра надморско равнище, спокойната красива долина Бекаа е благословена с 300 слънчеви дни годишно, свеж планински бриз и средна температура от 25°C. Отдалечени и непокътнати, лозята "Мусар" по подразбиране са били "органични", още преди да получат официално сертификат. Всяка година гроздето се събира ръчно от местните бедуини между август и октомври. Във винарната околните дрожди правят ферментацията. Използват се минимални количества сяра, а някои от вината не минават филтрация.
Философията на семейство Хочар за зачитане на околната среда означава, че 180те хектара лозя "Мусар" се управляват с минимална човешка намеса и всички вина се произвеждат естествено.

Cheateau Musar

През 1930 г., само на 20 години, Гастон Хочар основава Шато Мусар, вдъхновен от древната ливанска традиция във винопроизводството и пътуванията си в Бордо. Шато Мусар е първият производител в Ливан, получил органичен сертификат за лозята си през 2006 г. Повечето от тях са разположени в долината Бекаа, между две планински вериги, успоредни на средиземноморското крайбрежие на Ливан. Лозя се култивират в този регион от поне 6000 години. Финикийците, пренасят насаждения и вино от Библос във всички райони на Средиземно море. Обградена от заснежени планини и сгушена на 1000 метра надморско равнище, спокойната красива долина Бекаа е благословена с 300 слънчеви дни годишно, свеж планински бриз и средна температура от 25°C. Отдалечени и непокътнати, лозята "Мусар" по подразбиране са били "органични", още преди да получат официално сертификат. Всяка година гроздето се събира ръчно от местните бедуини между август и октомври. Във винарната околните дрожди правят ферментацията. Използват се минимални количества сяра, а някои от вината не минават филтрация. Философията на семейство Хочар за зачитане на околната среда означава, че 180те хектара лозя "Мусар" се управляват с минимална човешка намеса и всички вина се произвеждат естествено.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки