Меню

Christian Drouin

Историята на Кристиан Дроан датира от 1960 г., когато Кристиан Дроан Старши купува фермата в Пей д‘ Аж, за да произвежда калвадос от най-високо качество. Амбициозният проект се оказва успешен, отчасти и защото към екипа се присъединява Пиер Пивет, по това време най-известният дестилатор на „eau-de-vie de cidre“ бренди произведено от сайдер. От 1969 г. Кристиан Дроан Джуниър се присъединява към семейния бизнес. До ден днешен компанията се счита за семейна, въпреки че част от нея е продадена на акционери. През 2004г. начело застава аграрният инженер и енолог Гийом, трето поколение Дроан. Дроан се интересуват от качеството, а не от количеството. По тази причина плантацията бива организирана по традиционен начин, като са засадени само традиционни сортове,от които растат високостеблени дървета. Те дават сравнително малка реколта, но с много високо качество. Плодовете се пресоват само веднъж, за да се извлече само най-доброто. След дестилацията дестилатът отлежава в различни по големина и възраст бъчви, включително и в такива от шери и порто. Избират се така, че да дадат възможност на калвадоса да се развива при оптимални условия. По този начин Кристиан Дроан успява да получи безброй медали и почетни награди, включително и наградата за най-добър производител на Калвадос.

Марки

Ценови диапазон

Калвадос Кристиан Дроан XO 700мл.
Златен цвят. Двойно дестилиран, отлежал в малки дъбови бъчви, този калвадос предлага хармонични аромати на печени ...
149,00 лв.
Калвадос Кристиан Дроан VSOP Pale & Dry 700мл.
Двойнo дестилиран, отлежава в малки 225 литрови използвани бъчви от вино. Светъл кехлибарен цвят. Фини аромати на ...
99,00 лв.
Калвадос Кристиан Дроан Селекшън А.O.C 700мл.
Минал през една дестилация, отлежава само две години в стари бъчви. Поризвежда се от ябълки и круши (30%). Аромати ...
58,00 лв.

Christian Drouin

Историята на Кристиан Дроан датира от 1960 г., когато Кристиан Дроан Старши купува фермата в Пей д‘ Аж, за да произвежда калвадос от най-високо качество. Амбициозният проект се оказва успешен, отчасти и защото към екипа се присъединява Пиер Пивет, по това време най-известният дестилатор на „eau-de-vie de cidre“ бренди произведено от сайдер. От 1969 г. Кристиан Дроан Джуниър се присъединява към семейния бизнес. До ден днешен компанията се счита за семейна, въпреки че част от нея е продадена на акционери. През 2004г. начело застава аграрният инженер и енолог Гийом, трето поколение Дроан. Дроан се интересуват от качеството, а не от количеството. По тази причина плантацията бива организирана по традиционен начин, като са засадени само традиционни сортове,от които растат високостеблени дървета. Те дават сравнително малка реколта, но с много високо качество. Плодовете се пресоват само веднъж, за да се извлече само най-доброто. След дестилацията дестилатът отлежава в различни по големина и възраст бъчви, включително и в такива от шери и порто. Избират се така, че да дадат възможност на калвадоса да се развива при оптимални условия. По този начин Кристиан Дроан успява да получи безброй медали и почетни награди, включително и наградата за най-добър производител на Калвадос.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки