Меню

Clos Mogador

Рене Барбие, заедно с Карлес Пастрана от Clos de l'Obac, Алваро Паласиос и Жозе Луси Перес е един от основателите на сравнително скоро "преоткритият" район Приорат. Избата Клос Могадор е кръстена на лозето, което Рене Барбие започва да култивира през 70-те години на миналия век в известното в днешни дни винено селище Гратолопс. Вината на Клос Могадор стават известни като едни от митичните вина на света, заедно с италианската изба Sassicaia и Château Margaux в Бордо. В днешни дни те са достигнали до култовия статус "un Grande Vino" на световната сцена. Един от най-интересните аспекти на винопроизводството в Клос Могадор е фактът, че Рене пресова гроздето използвайки маслинена преса, като в резултат се извлича половината количество гроздов сок, спрямо типичината винена преса и по този начин вината са с 50 процента по-концентрирани. Имайки предвид, че всички вина от Приорат са силно концентрирани, то тези на Клос Магадор се считат за еликсири. Робърт Паркър, влиятелният винен критик, е един от първите международни критици, възхвалил вината на тази зашеметяваща винарска изба. Днес Клос Могадор има приятелска конкуренция от други изби в Приорат, но все още стои на върха на престижната пирамида.

Clos Mogador

Рене Барбие, заедно с Карлес Пастрана от Clos de l'Obac, Алваро Паласиос и Жозе Луси Перес е един от основателите на сравнително скоро "преоткритият" район Приорат. Избата Клос Могадор е кръстена на лозето, което Рене Барбие започва да култивира през 70-те години на миналия век в известното в днешни дни винено селище Гратолопс. Вината на Клос Могадор стават известни като едни от митичните вина на света, заедно с италианската изба Sassicaia и Château Margaux в Бордо. В днешни дни те са достигнали до култовия статус "un Grande Vino" на световната сцена. Един от най-интересните аспекти на винопроизводството в Клос Могадор е фактът, че Рене пресова гроздето използвайки маслинена преса, като в резултат се извлича половината количество гроздов сок, спрямо типичината винена преса и по този начин вината са с 50 процента по-концентрирани. Имайки предвид, че всички вина от Приорат са силно концентрирани, то тези на Клос Магадор се считат за еликсири. Робърт Паркър, влиятелният винен критик, е един от първите международни критици, възхвалил вината на тази зашеметяваща винарска изба. Днес Клос Могадор има приятелска конкуренция от други изби в Приорат, но все още стои на върха на престижната пирамида.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки