Меню

Dow's Port

В продължение на повече от два века името на Дау се свързва с най- доброто порто от лозовите масиви на долината Дуро. През 20ти и 21ви век, семeйство Симингтън доизгражда избата на предшестващите фамилии - Силва и Дау. Четири поколения винари от рода Симингтън работят с лозята на Дау. Те успяват да създадат от тях много силно концентрирани интензивни вина, превръщащи се с възрастта в елегантни вкусове и аромати с нотки на мента и виолетки. Вината са нестандартно сухи - запазена марка на винарната.
Дау LBV: Средно три пъти на десетилетие условията са подходящи за обявяването на годината за Винтидж и само малка шепа лозя в масива Дуро произвеждат вина с потенциал да се превърнат във Винтидж Порто. Дау LBV се произвежда в годините декларирани като Винтидж. Но, тъй като се бутилират между четвъртата и шестата година след прибиране на реколтата, те узряват по-бързо от останалите Винтидж вина и са готови за консумация много по-рано. Олд Тауни Порт - Питър и Чарлс Симингтън избират млади вина с добър стил и тяло, които заделят и оставят да отлежават в дъбови бъчви в продължение на много години. По време на отлежаването, портото постепенно губи типичния си тъмночервен цвят и придобива класически кехлибарен оттенък, откъдето идва и името му. Кинта до Бомфим Винтидж Порто - Най-добрата лозя на Дау – придобита и засята от компанията през 1980 г. се намира в най-благоприятната част на Дуро и произвежда продукция сертифицирана с клас „А“. В годините, които не са обявени за Винтидж, избата произвежда вина с високо качество, които се селектират и бутилират с етикет Кинта до Бомфим.
Dow’s 2011 Vintage Port, печели първо място в най- престижната класация за вино – Wine Spectator TOP 100 през 2014 г. и е обявено за вино на годината.

Марки

Ценови диапазон

Даус 30 Годишен Порт 2019, 0.75л.
95 точки Wine Spectator  - Невероятно рядък и фин порт, отлежавал 30 години, с деликатна елегантност. Порт, в ...
240,00 лв.
Даус Кинта До Бомфим 2008, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Спецификата на лозовия масив придава характерен аромат на виолетки и мента. Препоръка: да се ...
99,00 лв.
Даус Винтидж Порт 2016, 0.75л.
98 точки от Wine Spectator  - Порт с голяма интензивност, стегнатост и концентрация. Типичен порт с ароматна ...
199,00 лв.
Даус 20 Годишен Порт 2015, 0.75л.
93 точки от Wine Spectator  - За мнозина това е перфектната възраст за един страхотен порт Tawny. Жизненият ...
116,00 лв.
Даус LBV Порт 2012, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Мек плодов аромат с нотки на ядки и подправки. Готово за комсумация без нужда от ...
46,00 лв.
Даус 40 Годишен Порт, 0.75л.
93 точки от Wine Enthusiast  - невероятно рядък и фин отлежал порт и деликатна елегантност. Порт, в който е ...
460,00 лв.
Даус 10 Годишен Порт 2019, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Ярък светлокафяв цвят. Аромати на захаросани плодове и карамел, в съчетание със зрели зрели ...
64,00 лв.
Даус Файн Тауни Порт 2015, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Мек плодов аромат с нотки на ядки и подправки. Няма нужда от декант. ИЗБАТА Семейство ...
34,00 лв.

Dow's Port

В продължение на повече от два века името на Дау се свързва с най- доброто порто от лозовите масиви на долината Дуро. През 20ти и 21ви век, семeйство Симингтън доизгражда избата на предшестващите фамилии - Силва и Дау. Четири поколения винари от рода Симингтън работят с лозята на Дау. Те успяват да създадат от тях много силно концентрирани интензивни вина, превръщащи се с възрастта в елегантни вкусове и аромати с нотки на мента и виолетки. Вината са нестандартно сухи - запазена марка на винарната. Дау LBV: Средно три пъти на десетилетие условията са подходящи за обявяването на годината за Винтидж и само малка шепа лозя в масива Дуро произвеждат вина с потенциал да се превърнат във Винтидж Порто. Дау LBV се произвежда в годините декларирани като Винтидж. Но, тъй като се бутилират между четвъртата и шестата година след прибиране на реколтата, те узряват по-бързо от останалите Винтидж вина и са готови за консумация много по-рано. Олд Тауни Порт - Питър и Чарлс Симингтън избират млади вина с добър стил и тяло, които заделят и оставят да отлежават в дъбови бъчви в продължение на много години. По време на отлежаването, портото постепенно губи типичния си тъмночервен цвят и придобива класически кехлибарен оттенък, откъдето идва и името му. Кинта до Бомфим Винтидж Порто - Най-добрата лозя на Дау – придобита и засята от компанията през 1980 г. се намира в най-благоприятната част на Дуро и произвежда продукция сертифицирана с клас „А“. В годините, които не са обявени за Винтидж, избата произвежда вина с високо качество, които се селектират и бутилират с етикет Кинта до Бомфим. Dow’s 2011 Vintage Port, печели първо място в най- престижната класация за вино – Wine Spectator TOP 100 през 2014 г. и е обявено за вино на годината.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки