Меню

Egly-Ouriet

Сред най-добре познатите имоти в Шампан, включително и производителите по-рано известни като “Grandes Marques”, Егли Урие се радва на по-специална известност.
Избата произвежда шампанско от 50те години на миналия век, когато Чарлс Егли бутилира едва по 100 бутилки на година за семейството и приятелите си. Синът му Мишел увеличава бройката до 1600 и едва през 1982 начело застава Франсис Егли, който осъвременява и разширява процеса на производство на сензационните вина. Днес те притежават около дванадесет хектара лозя, главно засадени с Пино Ноар, по-голямата част, от които се намират в Амбон.
Егли Урие разполага основно с гранд кру лозя засадени със стари Пино Мюние и Пино Ноар лозя, датиращи от 1946 г., както и с няколко премиер кру лозя.
Избата е повлияна от биодинамичните техники и произвежда кювета с най-високо качество. Количествата са много малки и се следва естествен процес на винификация, най-вече в дъбови бъчви, като се поддържат ниски нива на сулфити. Резултатът - наистина зашеметяващо шампанско.

Марки

Ценови диапазон

Шампанско Егли-Урие Гранд Кру Брут Розе, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ "Букетът от рози и малки червени плодове придава фин, деликатен аромат на виното. Плътно и ...
229,00 лв.
Шампанско Егли-Урие Ггранд Кру Блан де Ноар Вией Виня, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Вино направено от 70 годишни лозя. Има златист цвят. Аромат на червени и цитрусови ...
380,00 лв.
Шампанско EGLY-OURIET GRAND CRU BRUT TRADITION
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Направено от стари 100 % гранд кру лозя. Ферментира в продължение на една година.Богато, ...
179,00 лв.
Шампанско Егли-Урие Гранд Кру Екстра Брут VP, 0.75л.
ИЗБА Избата произвежда шампанско от 50те години на миналия век, когато Чарлс Егли бутилира едва по 100 бутилки на ...
229,00 лв.
Шампанско Егли-Урие Премиер Кру Ле Виня Де Врини, 0.75л.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ Направено от 40 годишни лозя. Светло и изразително вино. Аромат на овощни ...
139,00 лв.

Egly-Ouriet

Сред най-добре познатите имоти в Шампан, включително и производителите по-рано известни като “Grandes Marques”, Егли Урие се радва на по-специална известност. Избата произвежда шампанско от 50те години на миналия век, когато Чарлс Егли бутилира едва по 100 бутилки на година за семейството и приятелите си. Синът му Мишел увеличава бройката до 1600 и едва през 1982 начело застава Франсис Егли, който осъвременява и разширява процеса на производство на сензационните вина. Днес те притежават около дванадесет хектара лозя, главно засадени с Пино Ноар, по-голямата част, от които се намират в Амбон. Егли Урие разполага основно с гранд кру лозя засадени със стари Пино Мюние и Пино Ноар лозя, датиращи от 1946 г., както и с няколко премиер кру лозя. Избата е повлияна от биодинамичните техники и произвежда кювета с най-високо качество. Количествата са много малки и се следва естествен процес на винификация, най-вече в дъбови бъчви, като се поддържат ниски нива на сулфити. Резултатът - наистина зашеметяващо шампанско.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки