Меню

Wild Turkey

През 1869 г. семейството Рипи основава това, което по-късно ще стане дестилерията “Wild Turkey" в Лоурънсбърг, Кентъки. През 1940 г. проба от бърбъна 101 е доставена на частен клиент по време на традиционният за този регион ,лов на диви пуйки и така се ражда името. През 1954г . Джими Ръсел пристига в дестилерията , като първата му работа там е да почиства пода в сградата. През 1981г към дестилерия се присъединява неговият син Еди Ръсел, който през 2015 година става Мастър дестилър, наследявайки своят баща и така стават единственият екип Баща-Син мастър дестилъри в света. Минимум 51% от съдържанието е царевица, а в останалият бленд има високо съдържание на ръж, което придава леко пикантният вкус. Не се дестилира над 67.5 градуса /и всъщност така се налага да се добавя по-малко вода в крайният стадий/. Не се поставя за отлежаване в бъчвата над 57.5 градуса. Използват бъчви от чист американски дъб, които са овъглени до възможно най-високата степен. Отлежава минимум 5 години. 

Марки

Ценови диапазон

Бърбън Wild Turkey 101 700ml.
Този бърбън отлежава в американски бъчви от бял дъб с най-висока степен на овъгляване. С високо съдържание на ръж. ...
45,60 лв.
Бърбън Wild Turkey 81 700ml.
Този бърбън отлежава в американски бъчви от бял дъб с най-висока степен на овъгляване. С нотки на сладка ванилия, ...
37,00 лв.

Wild Turkey

През 1869 г. семейството Рипи основава това, което по-късно ще стане дестилерията “Wild Turkey" в Лоурънсбърг, Кентъки. През 1940 г. проба от бърбъна 101 е доставена на частен клиент по време на традиционният за този регион ,лов на диви пуйки и така се ражда името. През 1954г . Джими Ръсел пристига в дестилерията , като първата му работа там е да почиства пода в сградата. През 1981г към дестилерия се присъединява неговият син Еди Ръсел, който през 2015 година става Мастър дестилър, наследявайки своят баща и така стават единственият екип Баща-Син мастър дестилъри в света. Минимум 51% от съдържанието е царевица, а в останалият бленд има високо съдържание на ръж, което придава леко пикантният вкус. Не се дестилира над 67.5 градуса /и всъщност така се налага да се добавя по-малко вода в крайният стадий/. Не се поставя за отлежаване в бъчвата над 57.5 градуса. Използват бъчви от чист американски дъб, които са овъглени до възможно най-високата степен. Отлежава минимум 5 години. 
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки